Tactiel Massage 

Een massage voor rust en herstel…

Mentaal, emotioneel en fysiek

De lichte, vloeiende en ritmische aanraking tijdens het masseren stimuleert de huid en door deze aanraking komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt voor rust en herstel en wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. het is het hormoon dat de tegenhanger is van cortisol; dat hormoon wordt aangemaakt bij langdurige stress. Daarnaast is het gelukshormoon van positieve invloed op je hele gezondheid: mentaal, emotioneel en fysiek.

Vrouwen massage

ontspanning voor vrouwen

Deze massagetechniek komt oorspronkelijk uit Zweden. Deze massage is voor alle vrouwen geschikt en het zorgt voor diepe ontspanning. Vrouwen met bijvoorbeeld overgangsklachten of PMS-klachten, hebben veel baat bij deze vorm van massage.

Ook bij slaapstoornissen en burn-out klachten wordt tactiel-massage toegepast.

Tijdens de massage

De methode is gebaseerd op een natuurlijke manier van aanraking/ massage. De massage heeft een vaste volgorde om de methode herkenbaar te maken, zodat het veilig en vertrouwd voelt. De handen worden direct op de huid geplaatst, maar soms ook over de kleding heen. Er wordt rekening gehouden met de individuele behoeften; niet alle klachten vragen om dezelfde behandelwijze, met name als er sprake is van verhoogde pijn, angst of stress.

Plantaardig

De oliën die gebruikt worden tijdens de massage zijn plantaardig en geurloos.

Ons lichaam reageert alert op stress, er wordt dan veel stresshormoon (cortisol) gemaakt wat er voor zorgt dat we de stressperiode goed kunnen doorstaan. Elke klacht op zich is vervelend en kan invloed hebben op hoe je je voelt en hoe je je dag doorkomt.
Stress is een factor die meer hormoonklachten geeft. Ervaar je stress, of zit je (bijna) in een burn-out?  Als je er zelf niet meer uitkomt of behoefte hebt om er over te praten, je klachten wilt verminderen en advies wilt hebben, maak dan een afspraak. Alles is bespreekbaar.

Stuur een bericht

Jouw gegevens zijn veilig bij mij

Waar kan ik jou mee helpen?

orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire voeding is simpel uitgelegd: “de beste voeding voor onze lichaamscellen, die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.”

reflex natuurlijk (w)eten

Gezond eten is de basis voor een fit en energieker leven. Met het programma RefleX Natuurlijk (w)eten kijk je stap voor stap naar betere voeding voor jou en voor je gezin. 

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg) en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Klik  op de logo’s voor meer informatie.

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

Contactgegevens

Praktijk EnergIQ
Praktijk voor vrouwengezondheid en Orthomoleculaire Therapie

José Hunneman
06-50730369
josehunneman@praktijkenergiq.nl

Bezoekadres op afspraak

Nunspeet – Vangstok 23

Volg me op