Orthomoleculaire therapie

 

Orthomoleculaire voeding is simpel uitgelegd: “de beste voeding voor onze lichaamscellen.”

In de orthomoleculaire voedingsleer streeft men er naar om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om zo tot een optimale gezondheid te komen of te behouden.

Voeding & Leefstijl

Gezonde voeding en leefstijl zijn m.i. de sleutel naar het oplossen van veel gezondheidsklachten. Als orthomoleculair therapeut help ik je om op natuurlijke wijze weer gezond en fit te worden en te blijven.

Ik geloof in een omslag in de gezondheidszorg. Gezonde voeding en leefstijl zijn de sleutel naar het oplossen van veel lichamelijke en mentale klachten. Chronische ziektes zijn vaak te voorkomen of om te keren door gezonder te eten en bewuster te leven.

Persoonlijke begeleiding staat bij mij voorop. Wat ik je graag zou willen leren is anders naar voeding te kijken. Wat is gezond en wat past bij jou? Ik geloof niet in strenge diëten of afslankpreparaten, maar waar ik wel in geloof is dat ik je kan helpen naar een gezond eetpatroon met een blijvend resultaat. Een belangrijk onderdeel van mijn advies, is de invloed die leefstijl heeft. Daarnaast je bewust maken dat meer persoonlijke aandacht, tijd voor jezelf en beter je grenzen leren bepalen positief kunnen bijdragen.

Darmklachten

Veel vrouwen hebben last van buik- of darmklachten. Bekende buik- of darmklachten zijn obstipatie, aanhoudende diarree, prikkelbare darm (PDS), ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.

Maar ook andere klachten zoals chronische vermoeidheid, slapeloosheid, overgewicht, diabetes, allergieën, eczeem, depressie of migraine komen vaak voort uit problemen in de darmen. Een toenemend aantal vrouwen heeft hier dagelijks last van. Vaak wordt er gedacht dat je niets tegen deze klachten kunt doen en er maar mee moet leren leven. Maar wist je dat ze in veel situaties zijn te behandelen op een natuurlijke en gezonde manier?

Overgewicht

Overgewicht is een groot en nog steeds groeiend probleem. Het aantal te zware mensen wordt steeds groter. Iedereen weet dat het gewicht toeneemt als men via de voeding meer energie binnenkrijgt dan men verbruikt. Dit wordt positieve energiebalans genoemd. Maar er is vaak veel meer aan de hand. In de praktijk zie ik vrouwen die, ondanks gezonde voeding en lichaamsbeweging, geen gram meer afvallen. Dit is natuurlijk erg frustrerend en reden genoeg om te kijken naar de achterliggende oorzaak van het overgewicht. Zeker ook omdat overgewicht in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op chronische ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten.

Diabetes

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Maar liefst 1,3 miljoen mensen Nederlanders hebben momenteel diabetes. Diabetes type 2 kenmerkt zich door insulineresistentie. Dit betekent dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline: het lichaam is er ongevoelig voor geworden. Veel mensen weten echter niet dat zij diabetes hebben, want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes. Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeidheid en futloos zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat men kan herstellen van diabetes type 2, dat het omkeerbaar is met juiste voeding en leefstijl aanpassingen.

Hormonen

Ook hormonen hebben een essentiële rol in het lichaam. Hormonen sturen veel lichaamsprocessen aan, zoals stofwisseling en eetlust, slaapcyclus, hartslag, stemming en stressniveau. Een hormonale disbalans kan daarom veel lichaamsfuncties in de war schoppen. Er zijn veel klachten die veroorzaakt worden door onze hormonen, maar minder bekend zijn. Het zijn vage klachten, die je ook zonder hormonale problemen zou kunnen hebben. Vermoeidheid, gewrichtspijn, migraine, aankomen of afvallen in gewicht, zijn symptomen die voort kunnen komen uit een hormonale disbalans. Deze klachten kunnen veel impact hebben op het dagelijks functioneren.

Hormonale disbalans kan vaak zeer effectief op natuurlijke wijze behandeld worden.

Vrouw moe

Stress

Door onze drukke levens ervaren we steeds meer stress. Vooral vrouwen hebben moeite met nee zeggen, om grenzen aan te geven. Gezonde stress zorgt voor motivatie, concentratie en energie om goed te functioneren. Als je in korte tijd veel stress te verduren krijgt kan dat de balans tussen spanning en ontspanning ernstig verstoren. Stressfactoren zijn er vele: een ernstige ziekte, operatie, scheiding, verhuizing, financiële problemen, extreme sportbeoefening, mantelzorg, een overlijden, maar ook een hoge werkdruk en een slechte werksfeer. Dat zijn factoren van buitenaf. Karaktereigenschappen beïnvloeden van binnenuit. Persoonlijke eigenschappen, zoals perfectionistisch zijn, geen nee kunnen  zeggen, altijd maar willen klaar staan, het hebben van groot verantwoordelijkheidsgevoel en controle willen houden, zorgen voor hogere gevoeligheid voor stress. 

Ons lichaam reageert alert op stress, er wordt dan veel stresshormoon (cortisol) gemaakt wat er voor zorgt dat we de stressperiode goed kunnen doorstaan. Elke klacht op zich is vervelend en kan invloed hebben op hoe je je voelt en hoe je je dag doorkomt.
Stress is een factor die meer hormoonklachten geeft. Ervaar je stress, of zit je (bijna) in een burn-out?  Als je er zelf niet meer uitkomt of behoefte hebt om er over te praten, je klachten wilt verminderen en advies wilt hebben, maak dan een afspraak. Alles is bespreekbaar.

Stuur een bericht

Jouw gegevens zijn veilig bij mij

Waar kan ik jou mee helpen?

orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire voeding is simpel uitgelegd: “de beste voeding voor onze lichaamscellen, die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.”

reflex natuurlijk (w)eten

Gezond eten is de basis voor een fit en energieker leven. Met het programma RefleX Natuurlijk (w)eten kijk je stap voor stap naar betere voeding voor jou en voor je gezin. 

Ik val als CAT vergoedbaar-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg) en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Klik  op de logo’s voor meer informatie.

Ik werk als CAT vergoedbaar-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

Contactgegevens

Praktijk EnergIQ
Praktijk voor vrouwengezondheid en Orthomoleculaire Therapie

José Hunneman
06-50730369
josehunneman@praktijkenergiq.nl

Bezoekadres op afspraak

Nunspeet – Vangstok 23

Volg me op