José Hunneman

Orthomoleculair therapeut, voedingscoach

Ik ben geboren op het platteland, op de boerderij. Mijn moeder kookte puur, van het seizoen uit eigen moestuin en met name met lokale producten. Ook het vlees en de eieren kwamen van eigen dieren. Drie maaltijden op een dag, en alleen in het weekeinde een klein bakje chips.

Dagelijks kreeg ik voldoende beweging, want ik moest op de fiets naar school. Ook speelden we veel buiten. Het leven was eigenlijk makkelijk en overzichtelijk; er was ritme en regelmaat. Ook slapen op het ‘donkere’ platteland gaf geen problemen. Maar…

José Hunneman

Dat werd iets anders…

Toen ik naar de stad verhuisde, zelf voor mijn eten moest zorgen; de ruime keuze in de supermarkt, met het predicaat gezond maar vooral gemakkelijk.

Ik nam over wat ik had geleerd...

Van vet eten krijgen we hart- en vaatziekten, dus at ik vetarm, mager en koos ik voor lichte (weliswaar volkoren) crackers. Beweging kreeg ik een stuk minder, maar gelukkig was daar de sportschool! Ook op mijn werk kreeg ik redelijk veel beweging, maakte ik heel wat stappen op een dag. Maar verpleegkundige zijn betekent ook onregelmatige diensten, onregelmatig eten en slapen, drukte en soms stress: niet altijd een gezonde combinatie.

Mijn bewustwording voor gezondheid is daar wel ontstaan. Ik ging me steeds meer verdiepen in gezonde voeding, gezonde leefstijl en vroeg me ook steeds vaker af waarom er niet meer aan preventieve zorg werd gedaan. In 32 jaar ziekenhuiszorg, waarvan de laatste jaren als Spoedeisende Hulp verpleegkundige viel het me op dat de patiënten eerder zieker dan gezonder werden. Dat we symptomen behandelen en veel minder vaak naar de oorzaak zoeken.

Mijn wens voor een eigen praktijk is toen ontstaan.

Eerst heb ik een bedrijfsopleiding gedaan, om met name vrouwen te kunnen helpen, bij hormonale problemen. Van daaruit is de interesse in complementaire zorg gegroeid en heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd. Ik wil graag preventieve zorg bieden, naast de reguliere gezondheidszorg. Inzetten op natuurlijk gezond worden en natuurlijk gezond zijn.

Aandacht geven aan een gezonde leefstijl:

  • gezonde voeding
  • voldoende beweging
  • evenwicht in inspanning en ontspanning
  • gezonde slaap
  • stress reductie

“De in 1968 geboren José Hunneman is betrokken zorgzaam en enthousiast.

Tijd en aandacht geven aan en echt luisteren naar de cliënt, zijn haar speerpunten tijdens een consult.”

Samen op zoek naar gezondheid en balans!

Waar kan ik jou mee helpen?

orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire voeding is simpel uitgelegd: “de beste voeding voor onze lichaamscellen, die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.”

reflex natuurlijk (w)eten

Gezond eten is de basis voor een fit en energieker leven. Met het programma RefleX Natuurlijk (w)eten kijk je stap voor stap naar betere voeding voor jou en voor je gezin. 

RefleX Natuurlijk (w)eten

Ik val als CAT vergoedbaar-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg) en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Klik  op de logo’s voor meer informatie.

Ik werk als CAT vergoedbaar-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

Contactgegevens

Praktijk EnergIQ
Praktijk voor vrouwengezondheid en Orthomoleculaire Therapie

José Hunneman
06-50730369
josehunneman@praktijkenergiq.nl

Bezoekadres op afspraak

Nunspeet – Vangstok 23

Volg me op